top of page
Ara

DOĞA'DAN 1 YENİ MESAJ

21 gram ağırlığındaki ruhlarınızı bile bavulunuza koyun! Bulamazsanız bir ruh satın alın kendinize.

Bir iki üç tıp!

Hepiniz susun! Hatta beyninizi susturun! Hiç düşünmesin. Bugüne kadar öğrendiği her şeyi unutun gitsin. Bedeniniz yavaş yavaş erisin, kaybolsun. Varlığınız tüm evrende unutulsun.

Sanki hiç yokmuşsunuz gibi susun; hiç var olmamışsınız gibi yok olun! Ne bir fikir kalsın geriye ne de bir iz! Evrende yer kaplamamacasına yok olun! Ne toprağa karışın ne de bir ağaca can verin. Yalnızca gidin.

Nihilizmin öncüsü olun demiyorum; gerçekten yok olun! Düşünceleriniz, yarattıklarınız, inşaa ettikleriniz, yazdıklarınız, çizdikleriniz, ürettikleriniz; ne varsa hepsini yanınızda götürün giderken! 21 gram ağırlığındaki ruhlarınızı bile bavulunuza koyun! Bulamazsanız bir ruh satın alın kendinize. Ama ne pahasına olursa olsun bu yolculukta lütfen bir adet yanınızda bulundurun.

Ben sizden kurtulmadan siz kendinizi imha edin. Zararınızı karşılamayacak faydalarınızı da toparlayın giderken; ardınıza bile bakmayın! Bugüne kadar varlığınızla harcadığınız zamanı kendinize bölün, nefretinizden sevginizi çıkarın. Sonra insanlığınızı toplayın; bunu bir de geçmişinizle çarpın. Geriye kalan iyiliklerinizin sağlamasını yapın. Çıkan sonucu bile bana bırakmayın. Sevgi kırıntınızı, geçmişinizi, vicdanınızı, samimiyetinizi ve hatta beni iyileştirmek için harcadığınız zamanı bile çantanızın ön gözüne koyun. Lazım olma ihtimaline karşı kolay ulaşılabilir bir yerde bulundurun. Ama lütfen alın, yanınızda götürün. Matematiğini bozduğunuz doğaya; varlığınızla sonsuz bilinmeyenli denklemler bırakmadan yok olun. Sıfır olun. Başlangıcı bana bırakıp sadece yokluğu temsil edin. Her şeyi sıfırdan başlatmam için bana yokluğunuzun yeteceğini bilin. Mutlak değerlerinizi de alın ve gidin!

Siz olmadan ne kadar çabuk iyileşeceğimi, yaralarımı sarmam için yalnızca yokluğunuzun yeteceğini artık anlayın ve beni rahat bırakın. Hatta bavulunuzu bile sizin için ben hazırlayayım. İçine yalnızca ihtiyacınız kadarını koyayım. Fazla ağırlık taşımanıza engel olayım. Siz beni hiç düşünmediniz; ama ben hala bir anayım!

Lütfen giderken bir veda mektubu bile bırakmayın. Sizden sonra gelenler yaşadığınızı hiç bilmesinler. İyiliği, sevgiyi, merhameti ve vicdanı bırakın benden öğrensinler. Sıfırdan başlasınlar. Ne tümdengelsinler ne de tümevarsınlar. Ama geç olmadan lütfen artık gidin. Hazır mısınız?

1 2 3 Tıp!


*Bu yazı Mavi Dergi'de yayımlanmıştır.



bottom of page